Contact

The Great Liao

Het Drents Museum heeft een unieke traditie van grootse tentoonstellingen over China.
Zo was er in 2008 een tentoonstelling over het Terracottaleger van Xi’an (Han-dynastie) en in 2011 een expositie over De Gouden Eeuw van China. Van 23 april t/m 29 oktober 2017 kunt u genieten van de directe opvolger:
The Great Liao, over de nomadendynastie Liao (907-1125) uit Binnen-Mongolië.
 
Ons hotel bevindt zich op slechts 25 km afstand van het Drents Museum en is een heerlijke uitvalsbasis voor een bezoek aan de tentoonstelling.
 
OVER DE TENTOONSTELLING
 
De tentoonstelling vertelt het bijzondere verhaal van de machtige nomadendynastie Liao (907-1125) uit Binnen-Mongolië. Een rijk dat zich uitstrekte over meer dan 4.000 km, van de Japanse Zee tot het Altajgebergte in het westen.
Aan de hand van spectaculaire archeologische vondsten van de afgelopen 30 jaar krijgt de bezoeker een unieke inkijk in de cultuur van de Liao. U waant zich op de uitgestrekte steppe van Centraal-Azië.
Nog nooit eerder waren de Liao schatten in Nederland te zien.
 
Met ongeveer 145 kostbare voorwerpen, die vooral afkomstig zijn uit het Inner Mongolia Museum in Hohhot (China), geeft The Great Liao een beeld van de unieke en eigen cultuur van de Liao.
Absoluut hoogtepunt in de tentoonstelling is het graf van de prinses van Chen dat in 1986 door archeologen is ontdekt en gevuld bleek te zijn met talrijke kostbaarheden.
Blikvanger zijn ook de nagebouwde graftombes van de Zhang-familie uit Xuanhua met fraaie muurschilderingen. 


Klik hier voor meer informatie.

directions_bus

Bushalte De Stobbe op 10 meter

restaurant

Culinair in de Brasserie

wifi

Free wifi

local_parking

Parkeerplaats, indoor fiets & motorstalling

Reserveer uw verblijf